Waterbedrijf Hoeilaart overgenomen

HOEILAART - 25-10-13 - Watergroep neemt waterbedrijf Hoeilaart over

De gemeenteraad van Hoeilaart heeft op 24 oktober 2013 ingestemd met de overname van het gemeentelijk waterbedrijf door De Watergroep, de vroegere Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening, dit met ingang van 1 januari 2014. De Watergroep neemt alle distributie-activiteiten over. De medewerkers van het gemeentelijk waterbedrijf kunnen overstappen naar De Watergroep.

Sinds begin jaren 1930 stond de gemeente Hoeilaart zelf in voor de productie en de distributie van drinkwater. Hoeilaart is een van de weinige gemeenten die dit tot op vandaag volgehouden heeft. “De toenemende regelgeving op Vlaams en Europees niveau maken dit jammer genoeg onhoudbaar,” stelt burgemeester Tim Vandenput. “Als kleine gemeente kunnen we niet langer voldoen aan alle normen die ons opgelegd worden en die ons handenvol geld kosten.”

Dat het gemeentebestuur van Hoeilaart de kandidatuur van De Watergroep weerhouden heeft, hoeft niet te verbazen. In het verleden hebben beide partners al op verschillende domeinen succesvol samengewerkt. Zo staat het laboratorium van De Watergroep al geruime tijd in voor de analyses van het Hoeilaartse drinkwater. Ook voor de exploitatie van het waterproductiecentrum doet het gemeentebestuur al langer een beroep op De Watergroep.

Het gemeentelijk waterbedrijf van Hoeilaart telt 8 personeelsleden, waarvan enkelen de overstap zullen maken naar De Watergroep.

“Door de overname krijgen we er 4.561 aftakkingen bij,” vertelt Eddy Troosters, provinciaal directeur van De Watergroep. “De inwoners van Hoeilaart kunnen met al hun vragen over hun drinkwater terecht bij ons sectoraal dienstencentrum in Oud-Heverlee. We zullen hen in de volgende weken per brief op de hoogte brengen van de praktische gevolgen van de overname.”

“We zijn er als gemeentebestuur van overtuigd dat de verkoop van het gemeentelijk waterbedrijf aan De Watergroep de beste garantie is om onze inwoners te blijven voorzien van lekker en gezond drinkwater,” besluit de burgemeester.

Foto: Michel Van Mullem
Op de foto:
v.l.n.r. de heren Eddy Troosters, Luc Asselman en Boudewijn Van De Steene van De Watergroep -
burgemeester Tim Vandenput en schepenen Marc Vanderlinden en Joris Pijpen

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 25-10-13 • Uur: 15u46

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur